Världens enklaste boll!

Det är jättemånga som har frågat mig under flera år hur jag får till min boll, så jag tänkte att det kanske är på tiden att jag visar. Det är inge avancerat alls och går på bara ett par minuter. Såhär sätter jag upp håret när ingenting annat funkar, håret är skitigt eller jag helt enkelt vill ha en boll.

1. Eftersom jag inte har speciellt tjockt hår börjar jag alltid med att tupera botten lite lätt och därefter tar jag borsten och "tuperar" längderna. Jag tycker att det blir bättre med borsten på längderna än kammen då det blir mer luftigt och fluffigt med borsten.  

2. När det är klart fångar jag upp allt hår och drar upp det dit jag vill att min boll ska sitta, sedan virar jag det runt handen och sätter fast det med en snodd. 

3. När det är klart brukar jag ta ut lite hår längst fram, men det gör man såklart som man vill. 

4. Sedan drar jag lite i håret för att det inte ska ligga slickat mot huvudet, samma sak gör jag i bollen beroende på hur stor jag vill ha den, det varierar. När jag är nöjd med formen och storleken fäster jag alla småhår och själva bollen med hårnålar och tillsist sprayar. 
Enkelt va?

De som har ganska kort hår är det lite svårt att få till en boll för, eller har alldeles för tunt. Då kan man använda sig av lite löshår bara, vet endel som gör det. Har testat det själv också när jag klippte av mig mitt hår och det gick jättebra och går precis lika fort. Bara fästa in och tupera som vanligt! Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!