Måndagkväll:

Hejsan!
Någon långpromenad blev det inte efter jobbet, jag fick jobba över lite idag så det blev sent och jag behövde också gå på Dollar och köpa lite nödvändigheter till gesällen. Föresten, vad snabbt det blir mörkt ute nu?! 

Eftersom det är så mycket papper som man måste ha koll på och absolut inte strula bort så köpte jag både en mapp och plastfickor för de olika momenten. Även färgpennor behövs då man ska rita strukturteckningarna (= tänk er en ritning på ett hus som ska byggas, samma sak gäller strukturteckningarna, vilken frisör som helst ska kunna klippa den frisyren som är ritad på pappret). 


Sist men inte minst köptes också en linjal då det är viktigt att de är rätt mått på ritningarna, haha. Det är inte bara att bli/vara frisör inte! 

Faktiskt så är det en ganska lång resa innan man kan tittulera sig som "behörig frisör". Det krävs 3000h jobb på salong med utbildade frisörer med godkänt gesällprov. Man ska klara deltidsprovet samt gesällen. På gesällen får man heller inte ha ett enda moment som är "IG" utan alla moment ska minst ha fått "G" för att man ska klara sig! Så är det 5 moment som döms ska alla 5 vara godkända. 

Gesällen börjar verkligen närma sig, går inte en dag utan att jag tänker på den. Känns som ett livsviktigt test typ, som man absolut inte får missa på. Som att de vore förödande och ja.. Jag vet inte? Haha, jag kan inte göra mer än att vara förberedd, träna ordentligt på modellerna och hoppas att nerverna är på plats. Helt enkelt göra mitt bästa, och skulle inte de räcka så kan jag faktiskt bara göra om de jag inte skulle klara, är ju inte värre än så! Försöker att tänka positivt :)Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!