Gesällen

Hejsan! 
Var ett par dagar sedan jag kikade in här nu, har verkligen haft FULLT upp. Jag och ett gäng andra lärlingar/trainee fick möjlighet att komma tillbaka till skolan i tre dagar och avlägga ett gesällprov inför det kommande gesällprovet. Så det var ca 30 st eximinatorer (de bedömer gesällproven) som var där på en kurs och då gjorde vi olika moment som ingår i gesällen som de skulle bedöma och så. 

Så jag har jag haft fullt upp med att träna inför mina moment som jag skulle få bedömda. Jag hade permanent, bruduppsättning med tiara och slöja och festfrisyr med fönvågor. I Måndags var det festfrisyren med fönvågor som skulle göras och jag hade inte fått tag i någon modell så jag tänkte föna på min herrdocka, men väl där blev jag tilldelad en damdocka som jag skulle föna på. Blev genast nervös då jag tränat på min herrdocka men det gick riktigt bra och i slutet av dagen då den skulle bedömas så var alla överens om att det var ett A (MVG). Jag var så sjukt nervös innan det var min som skulle bedömas och hade jätteont i magen men alltså jäklar vad glad man blir då man får ett sånt bra betyg på de man gör! :) 
Bruduppsättningen är dock inte komplett där, hade tagit ur tiaran och slöjan och det är massa strån från då jag drog ur tiaran som ni ser, glömde att fota henne då jag var klar med allting!

På Tisdagen hade jag två modeller med mig, mamma som fick en permanent och My blev omgjord till en brud, hihi. Jag valde att göra en uppsättning på My som var rätt avancerad då det är svårt att få den frisyren ren och snygg men efter massa jobb med hårstrån som skulle ligga på sin plats och noggrannhet så fick jag till det. Även slöja och tiara skulle på plats och det krävs sitt arbete för att få det snyggt och hållbart, samt i balans. Tänkte aldrig på att de är en avancerad frisyr utan fick höra det av domarna under betygspratet. Det slutade iallafall med att jag fick ett A även på detta moment!! Trodde inte att de var sant men såå himla kul än en gång då examinatorerna var så sjukt hårda i sina bedömningar och gav iväg mest C (godkänt) och D (inte godkänt) i betyg! 

Tillsiat var det dags att få min permanent bedömd och den var jag mest nervös över då jag var orolig att dom skulle tycka att jag valt stora spolar eller så! Först fick jag ett B av gruppen som bedömt min permanent med motiveringen att jag hade benor i hårbotten men det går inte att permanenta ett hår utan att få benor i botten så "ledarna" av kursen sa att det var ett klockrent A och alla andra examinatorer höll också med! Och sa även att min permanent var riktigt fin! Så efter all magont jag haft så kom jag därifrån med högsta betyg på allt! Kunde aldrig ha trott det men somsagt så känns det riktigt bra och även bra inför den kommande gesällen då jag vet att jag faktiskt klarat dessa moment innan :) 

Det var såå himla lärorikt att få vara där på skolan mån-ons och göra dehär "gesällprovet" och man fick en helt annan inblick i hur det kommer att gå till och vara under provet, hur de bedömer och hur de tänker då de bedömer ens arbete! Jag har absolut mer "kött på benen" nu efter dessa dagar än innan. Och även om de var jättekul att få bästa betyg så var inte de höjdpunkten eller det bästa under dehär dagarna utan de jag tog med mig mest och som betydde mest för mig var när en av examinatorerna kom fram till mig efteråt och tog mig om axlarna och viskade mot mitt öra "DU är JÄTTEDUKTIG!" med betoning på orden. DET betydde så mycket att få höra av en okänd människa som bedömt mina jobb, ni anar inte. Och även att hon var en av de som var hårdast i bedömningen och ofta hade åsikter om bedömningen av olika moment som presenterades! Det kändes verkligen äkta och jag är glad att hon valde att säga det till mig :) Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!